Уряд надав батькові Зеленського довічну стипендію як “видатному освітянину”. Соцмережі розкритикували

доповнено

Кабінет Міністрів України призначив довічну стипендію за видатні заслуги у вищій освіті 118 науково-педагогічним працівникам. Серед них Олександр Зеленський – батько президента України Володимира Зеленського.

Про це ідеться у відповідному розпорядженні на сайті уряду, опублікованому 29 вересня.

Згідно з документом, стипендії Кабміну вони отримуватимуть з 1 вересня 2023 року. Виплати відбуватимуться у межах бюджетних призначень.

Олександр Зеленський. Довідка

Олександр Зеленський, 1947 р.н. – український вчений у галузі автоматизації геолого-маркшейдерського забезпечення в гірничій справі. Він професор Державного університету економіки і технологій, доктор технічних наук, співавтор чотирьох монографій і має близько 140 публікацій. З 1995 року обіймає посаду завідувача кафедри інформатики та інформаційних технологій.

Критика

Призначення довічної стипендії батькові президента наразилося на критику в соцмережах.

Андрій Бондар: “Це те, за що критикували Порошенка і попередників. Невиліковні”.

Ігор Стокоз: “Ну от що ви починаєте? Якби у вас була така можливість, невже відмовили б рідному таткові у довічній стипендії? Міцна сім’я – міцна країна”.

Юрій Бутусов: “Премія Шмигаля замість премії Нобеля. Ось так ганебно та цинічно виглядає підлабузництво за рахунок платників податків. Нічого не бояться.
Хочу нагадати, що син Олександра Зеленського отримав понад 40 мільйонів доларів від Коломойського, і таким чином прямо причетний до піраміди Приватбанку. Розслідування по цій справі не закінчено. Володимир Зеленський офіційно володіє нерухомістю у Британії, Італії, Грузії, Україні, і його родина додаткових виплат з державного бюджету явно не потребує. Так що заслуги в освіті це дуже спірне питання, якщо дивитись на результати”.

Павло Розенко: “Це ж уже другий «підхід» до призначення стипендії! Перший – у 2020 році. Тоді вперше громадянське суспільство «вибухнуло». Побоялися. Не дали. Зараз не бояться!”

Читайте також:
Відкриття і синтез квантових точок: Нобелівську премію-2023 з хімії присудили трьом ученим, серед них – росіянин

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна