ФІФА назвала господарів мундіалю 2030: перемогли початкові партнери України

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) затвердила групову заявку Іспанії, Португалії та Марокко як переможницю відбору на проведення чемпіонату світу-2030. Початково свою кандидатуру разом із піренейцями подавала й Україна.

Про результати фінального голосування в середу, 4 жовтня, повідомляє сайт ФІФА.

Турнір відбудеться в рік, коли виповниться 100 років від проведення першого чемпіонату світу з футболу в Уругваї.

Господарями ЧС-2030 уперше стали одночасно шість країн: Іспанія, Португалія, Марокко, Аргентина, Парагвай та Уругвай. Також уперше змагання проведуть на трьох континентах.

Основними господарями чемпіонату стануть три країни: Іспанія, Португалія та Марокко. Тоді як матчі-відкриття цього “мундіалю” відбудуться в Аргентині, Уругваї та Парагваї.

Іншими претендентами на ЧС-2023 були: Аргентина-Уругвай-Чилі-Парагвай, Греція-Єгипет-Саудівська Аравія, Велика Британія-Ірландія та ін.

Як відомо, в жовтні 2022 року Португалія та Іспанія на знак солідарності запросили Україну та оголосили, що спільно подають заявку на проведення ЧС-2030. Передбачалося, що на українських стадіонах відбудуться окремі матчі групового раунду – після того, як Україна відіб’є російську агресію.
Навесні 2023 року Марокко замінило Україну серед учасників цієї заявки. Однією з причин називали корупційний скандал, у який втягнута Українська футбольна асоціація, та арешт президента УАФ Андрія Павелка.

Читайте також:
Колишній власник українського футбольного клубу знімається у пропагандистських сюжетах окупантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна