Президента УАФ Павелка відправили в СІЗО

У п’ятницю, 16 червня, слідчий суддя Шевченківського районного суду Львова задовольнила клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу президенту УАФ Андрію Павелку.

Як повідомляє FootballHub, суддя ухвалила змінити запобіжний захід на утримання під вартою терміном на 60 діб.

Рішення стосується справи про розкрадання коштів на будівництві заводу із виготовлення штучної трави для футбольних полів.

Застава у розмірі 9,88 млн гривень, яку за Павелка у листопаді 2022-го року внесла компанія компанія “УАФ Маркетинг”, перераховується на користь держави

Передісторія

29 листопада 2022 року правоохоронці повідомили про підозру президенту (Андрію Павелкові) та генеральному секретарю (Юрію Запісоцькому) Української асоціації футболу у привласненні 26,5 млн грн під час закупівлі обладнання для будівництва заводу із виготовлення штучного покриття для футбольних майданчиків. Це стаття про заволодіння чужим майном та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України).
Встановлено, що під час закупівлі обладнання для будівництва заводу із виготовлення штучного покриття для футбольних майданчиків, посадовці УАФ заволоділи 26,5 млн грн та легалізували частину цих коштів.

Надалі Печерський суд міста Києва призначив президенту УАФ Павелку запобіжний захід – арешт на два місяці, до 22 січня 2023 року, із заставою 9 мільйонів 880 тисяч гривень. Заставу за Павелка внесли.

Читайте також:
Печерський суд відсторонив від посади президента УАФ Павелка, але він іти не збирається

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна