Печерський суд відсторонив від посади президента УАФ Павелка, але він іти не збирається

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення відсторонити на місяць від посади президента Української асоціації футболу Андрія Павелка у справі про розкрадання на будівництві футбольних майданчиків. При цьому в УАФ заявили, що Павелко продовжить виконувати обов’язки.

Про рішення суду 17 лютого повідомив журналіст Костянтин Андріюк.

Він виклав у Telegram скріншот ухвали судді Олега Білоцерківця, згідно з якою підозрюваного в розкраданні Павелка відсторонили від посади до 17 березня 2023 року.

У документі сказано, що ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п’яти днів з дня її проголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

У пресслужбі УАФ назвали рішення суду необґрунтованим та заявили, що воно суперечить “статутам УЄФА та ФІФА, які безапеляційно забороняють втручання місцевих судів у роботу національних футбольних організацій”.

“Андрій Павелко продовжує виконувати обов’язки президента УАФ до набуття відповідним рішенням суду законної сили. Саме такий порядок виконання рішення встановив суддя Печерського суду за підсумками розгляду клопотання прокурора. Таким чином, до закінчення апеляційного розгляду справи Андрій Павелко уповноважений виконувати свої обов’язки на посаді Президента УАФ.
Оскарження ж сьогоднішньої ухвали Печерського суду вже скеровано до апеляційної судової інстанції. Також розпочато роботу з підготовки позовних заяв до Європейського суду з прав людини”, – заявили в УАФ.

Передісторія

29 листопада 2022 року правоохоронці повідомили про підозру президенту (Андрію Павелкові) та генеральному секретарю (Юрію Запісоцькому) Української асоціації футболу у привласненні 26,5 млн грн під час закупівлі обладнання для будівництва заводу із виготовлення штучного покриття для футбольних майданчиків. Це стаття про заволодіння чужим майном та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України).
Встановлено, що під час закупівлі обладнання для будівництва заводу із виготовлення штучного покриття для футбольних майданчиків, посадовці УАФ заволоділи 26,5 млн грн та легалізували частину цих коштів.

Надалі Печерський суд міста Києва призначив президенту УАФ Павелку запобіжний захід – арешт на два місяці, до 22 січня 2023 року, із заставою 9 мільйонів 880 тисяч гривень. Заставу за Павелка внесли.

Читайте також:
Суд обрав запобіжний захід президенту УАФ Павелку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.