На Київщині поліція знайшла в селян трофейний ЗРК “Тор” із ракетами ППО. ФОТО

На Київщині поліція викрила двох місцевих мешканців, які тримали вдома ЗРК “Тор” та ракети для протиповітряної оборони, здобуті в сусідній області після бойових дій.

Про це в п’ятницю, 29 вересня, повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції Київської області.

“38- та 45-річний жителі Бориспільського району незаконно здобули та зберігали зенітно-ракетний комплекс і боєприпаси агресорів. За попередніми даними, зброя була залишена російськими військами під час бойових дій на території Чернігівської області”, – розповіли правоохоронці.

Фото: пресслужба ГУ Нацполіції Київщини

“Спочатку поліцейські виявили та вилучили ЗРК “Тор”, який один із фігурантів ховав у Броварському районі. Після проведення низки оперативно-розшукових заходів правоохоронцям вдалося встановити місце розташування бойових припасів до комплексу – їх зберігав другий правопорушник в іншому регіоні Київської області в орендованому гаражному боксі.

Згодом у ході обшуків вилучено дві секції з вісьмома зенітними ракетами, які призначені для вирішення завдань протиповітряної і протиракетної оборони”, – повідомляє області поліція.

Як зазначили в поліції, вартість ракет складає близько 30 мільйонів гривень.

За рішенням суду боєприпаси передано на потреби Збройних сил України.

Фото: пресслужба ГУ Нацполіції Київщини

За фактом зберігання, придбання та передачі бойових припасів без передбаченого законом дозволу фігурантам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 ККУ. Їм загрожує до семи років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Читайте також:
Рота “Ахіллес” 92-ї бригади на Луганщині знищила ворожий ЗРК “Тор-М1” за $25 млн. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна