Відтворили сцени сторічної давнини: у Києві відкрилася фотовиставка “В сталевих грозах” від бійців 3 ошбр

У Музеї історії міста Києва військовослужбовці 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ презентували виставку світлин “В сталевих грозах”, зроблених на Бахмутському напрямку в розпал бойових дій.

Про захід розповіли на Facebook-сторінці Музею у четвер, 28 вересня.

“У сталевих грозах” органічно поєднані фото як часів українських визвольних змагань ХХ століття, так і їхні сучасні аналоги, відтворені бійцями 3 ошбр.

На фото штурмовики ЗСУ фактично відтворюють сцени побуту, вишколу і бойових дій українських вояків сторічної давнини.

Кожен, хто зображений на фото, на власному досвіді знає, що таке війна: військовий Армії УНР, стрілець УПА, боєць 3 ошбр, а кожна світлина — історія одного народу, який захищає цінності цивілізованого світу і стоїть на смерть за майбутнє своїх нащадків.

Автори проєкту розповіли, що ідейними натхненниками виставки стали бійці 3-ї штурмової бригади, які своїм чином, характером, сміливістю та самопожертвою відтворили боротьбу найкращих синів та доньок цієї землі. Реконструюючи образи предків, воїни демонструють єдність поколінь у протистоянні давньому ворогу.

“Ці дивовижні світлини здається руйнують категорію часу, проте так влучно оприявнюють непохитну віру в Україну, сміливість і подвиг українських воїнів. Виставка “В сталевих грозах” — надзвичайно талановитий та вражаючий мистецький проєкт, який безумовно торкнеться душі усіх, хто завітає до Музейно-виставкового центру”, – наголосила генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

Автор проєкту — військовослужбовиця 3 ошбр Марина Мірзаєва “Мамайка”. Фотограф — Яра.

Виставка триватиме до 8 жовтня.

Читайте також:
“Малюю серцем”: у Києві відкрили виставку картин дружин загиблих воїнів

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна