Військовозобов’язаних, які незаконно виїхали за кордон під час воєнного стану, притягнуть до відповідальності після повернення

Військовозобов’язані громадяни України, які незаконно перетнули кордон під час воєнного стану, будуть притягнуті до відповідальності, коли будуть повертатися назад.

Про це заявив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону 26 вересня.

Йдеться саме про військовозобов’язаних, які незаконним чином перетнули кордон під час воєнного стану, а не про чоловіків, які перебували за кордоном до повномасштабного вторгнення Росії і не повернулися.

“Якщо ж хтось у незаконний спосіб все ж таки перетнув державний кордон, в подальшому, коли вони будуть повертатися, то вони також будуть притягнуті до відповідальності. Це не означає, що якщо людина здійснила таке порушення, вона в подальшому уникне відповідальності відповідно до законодавства України”, — сказав він.

Про яке саме покарання йдеться, речник не уточнив.

Втім, Демченко наголосив, що військовозобов’язані чоловіки продовжують здійснювати спроби незаконно перетнути кордон, але останнім часом їх стало помітно менше, ніж на початку повномасштабної війни. Це намагаються зробити як через неофіційні пункти пропуску, так і через офіційні, використовуючи підроблені документи чи намагаючись сховатися в транспортних засобах.

Читайте також:
Військовозобов’язаним жінкам з 1 жовтня обмежать виїзд за кордон, – Веніславський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна