Російські війська демонструють мінімальну здатність до наступу і проводять провальні контратаки, — британська розвідка

Останніми тижнями російські окупаційні війська для стримування наступу ЗСУ проводять локальні контратаки, які виявляються провальними.

Про це йдеться у свіжому розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії за 25 вересня.

Як зазначають британські розвідники, російські війська докладають знаних зусиль для стримування українських Сил оборони як на Оріхівському, так і на Бахмутському напрямках, проте українські військові відбили ці атаки та утримали нещодавно звільнені території.

Водночас коментарі російської військової спільноти свідчать про глибоке розчарування серед тих, хто брав участь у цих контратаках, особливо під Бахмутом.

Росіяни нарікають на “непродумані” наступальні дії, відсутність артилерійської підтримки і великі втрати.

Як підкреслюють у британській розвідці, за останні дев’ять місяців окупаційні війська РФ в Україні довели, що здатні проводити рішучі оборонні операції, однак не здатні проводити наступальні дії.

“Вони продовжують демонструвати лише мінімальну здатність до наступу. Командири намагаються організувати складні спільні дії, сконцентрувати достатню кількість артилерійських боєприпасів і підтримувати високий моральний і наступальний дух”, — підкреслюють експерти.

Читайте також:
Путін наказав Шойгу зупинити український наступ до жовтня, навіть ціною великих втрат для російської армії, — ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна