Путін наказав Шойгу зупинити український наступ до жовтня, навіть ціною великих втрат для російської армії, — ISW

Президент Росії Володимир Путін доручив міністру оборони Сергію Шойгу до початку жовтня поліпшити ситуацію на фронті, зупинити контрнаступ ЗСУ і повернути російським військам ініціативу для початку наступальної операції.

Про це заявили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у звіті за 24 вересня.

Як зазначають американські аналітики, російське військове командування, ймовірно, віддає наказ про невпинні контратаки в надії змусити український контрнаступ досягти кульмінації, навіть високою ціною для російського військового потенціалу.

“Раніше ISW спостерігала випадки, коли Міноборони Росії, побоюючись неминучої втрати прихильності Путіна, активізувало свої зусилля з очищення командувань, які пропонували чесні, але негативні погляди та поради та переслідували недосяжні військові цілі за рахунок російських сил”, — зазначають експерти й наводять приклад невдалого наступу на Вугледар у лютому 2023 року, який міноборони РФ розпочало, щоб підірвати внутрішні російські інформаційні наслідки просування ПВК “Вагнера” в Бахмуті та зберегти прихильність Путіна.

Читайте також:
Прогрес у контрнаступі: на Запоріжжі бронетехніка ЗСУ вже діє за останньою лінією російської оборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна