Впіймай мене, якщо зможеш: у Полтаві військовий втік з частини й публікував відео із закликами впіймати його

З військової частини в Полтаві втік мобілізований, після чого почав публікувати провокативні відео із закликами до правоохоронців його знайти.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань 22 вересня.

“Як справи у першого слідчого відділу Полтавського ДБР? Хлопці, за що ви “бабки” отримуєте? Працюємо! Ловимо мене! Давай! Не сидимо “на халяву” на казенних грошах!”, — вигукував на відео втікач.

Як повідомляється, чоловік потрапив до війська по мобілізації, але відслуживши невеликий проміжок часу в Полтаві, вирішив, що цього достатньо та просто самовільно залишив розташування частини.

Після цього переховувався у Харкові та почав публікувати відео з провокативними заявами в соцмережах, не приховуючи місто свого знаходження.

Працівники Державного бюро встановили місцеперебування та затримали правопорушника.

Тепер за самовільне залишення військової частини в умовах воєнного стану йому загрожує до 10 років позбавлення волі за ч. 5 ст. 407 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Офіцер військової частини на Житомирщині здав у ломбард військове майно на 3,2 млн грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна