Офіцер військової частини на Житомирщині здав у ломбард військове майно на 3,2 млн грн

Начальник служби логістики однієї з військових частин Житомирської області здавав у ломбард та продавав військове майно через інтернет. Як з’ясувалося, встиг на цьому заробити 3,2 млн грн.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань 22 вересня.

Військовий мав доступ до місця зберігання техніки частини й привласнив 60 камер нічного бачення та 8 тепловізорів різних моделей, частина з яких була придбана коштом волонтерів. Офіцер же вирішив на них підзаробити й здавав техніку в ломбарди, а також продавав через інтернет. Загальна сума завданих державі збитків становить 3,2 млн грн.

Обвинувальний акт проти зловмисника направлено до суду.

Під час досудового розслідування офіцер відшкодував кошти у повному обсязі.

Втім зараз йому все одно загрожує до 15 років позбавлення волі. Його судитимуть ч. 4 ст. 410 КК України “привласнення військовою службовою особою військового майна зі зловживанням службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану, що заподіяло істотну шкоду”.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Читайте також:
Сумський завод ім. Фрунзе постачав до РФ насоси для атомних станцій “Росатому”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна