У Києві пам’ятник княгині Ользі одягнули в жіночий бронежилет: про що ця акція

У Києві на Михайлівській площі, біля пам’ятника княгині Ользі, Жіночий ветеранський рух почав адвокаційну компанію засобів захисту для жінок-військовослужбовиць. Це жіночі бронежилети, зручна зимова форма, каски, берці маленьких розмірів та інша жіноча амуніція.

Про це в четвер, 14 вересня, повідомили в Жіночому ветеранському русі.

Для просування цієї ініціативи княгиню Ольгу на постаменті одягли в бронежилет.

“Цією громадською акцією ми звертаємося до Міноборони аби вони публічно звернулися до всіх виробників бронезахисту об’єдналися та забезпечили жінок-військовослужбовиць надійною амуніцією з урахуванням анатомії. Якщо не почати це робити негайно ми фактично втрачаємо наших військових. Наразі 5 тисяч захисниць на рівні з чоловіками боронять нашу землю на передовій безпосередньо у зоні смертельного ризику”, – коментує ветеранка Юлія Кіріллова.

Фото: ЖВР

“Сьогодні жінки у війську змушені носити «чоловічий» варіант амуніції. Без полегшених плит вага такого бронежилета може сягати від 8-10 кілограм. У сукупності з рюкзаком 15-20 кг, аптечкою, різним одягом та додатковою амуніцією – таку вагу щодня носить на собі парамедик. Мені, наприклад, важливо, щоб броня не заважала працювати, тому в мене менша вага за рахунок неповного захисту (боки відкриті, незахищені). Належна броня надважлива аби людина довше зберігала своє здоров’я, щоб рятувати інших. Наразі забезпечення жінок відповідною бронею не просто актуальне, а нагальне завдання. Відлік іде на хвилини, адже дівчата вже на фронті, а амуніцією досі не забезпечує держава”, – наголошує парамедик Олена Шарговська, учасниця ЖВР.

Фото – ЖВР

“Ми публічно заявляємо, що тестували бронезахист декількох українських виробників. Наші відгуки позитивні, закупівлі з-за кордону доставляються в критично тривалий час, одна з поставок з Америки у нас зайняла пів року. Тому ми наголошуємо на тому, щоб матеріально-технічне забезпечення захисниць було не на плечах волонтерів, це відповідальність Міністерства оборони України”, – резюмували в ЖВР.

Читайте також:
Міноборони затвердило літню форму для жінок у ЗСУ, обіцяють скоро закупити. На черзі – бронежилети

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна