У РФ знову горів НПЗ після атаки БПЛА. Цього разу в Калузькій області. ВІДЕО

У ніч на 10 травня в Дзержинському районі Калузької області Росії пролунали кілька потужних вибухів. Безпілотники атакували нафтопереробний завод “Перший завод”, після чого там сталася пожежа. Її вже ліквідували.

Про це повідомили російські Telegram-канали, зокрема, “Astra“.

“Сьогодні вночі внаслідок падіння БПЛА на території підприємства у Дзержинському районі сталося займання. На місце направлено оперативні підрозділи для ліквідації спалаху. Наразі пожежу ліквідовано. За попередніми даними, постраждалих немає”, – стверджує губернатор Калузької області  Владислав Шапша.

За словами місцевих жителів, спочатку вони чули гул БПЛА, після чого були вибухи й почалася пожежа в районі місцевого “Першого заводу”.

“Перший завод” є найбільшим нафтохімічним підприємством Калузької області. Займається переробкою товарної нафти і газоконденсату. Цей НПЗ уже був атакований дронами 15 березня, пише “Кримський вітер”.

Своєю чергою російське міністерство оборони заявило про роботу російської ППО у трьох регіонах. Зокрема, у Брянській області нібито збили 3 безпілотники. Один над Московською областю та ще один над Бєлгородщиною.

Читайте також:
Пролетів рекордні 1500 км. По НПЗ у Башкирії вдарив дрон СБУ, – джерела

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна