Як позбутися болю в горлі ℗

Кожен з нас стикається з болем у горлі, принаймні, двічі на рік. Це не завжди свідчить про серйозну проблему. Проте й не означає, що дискомфорт в горлі слід ігнорувати. Варто вжити певних методів. Зокрема, допоможуть гарячі напої, лікувальні спреї, сорбенти, пастилки, протизапальні засоби, які можна купити в etabletka.ua. Про всі методи боротьби з хворим горлом розповімо далі.

Перш за все, слід розібратись в тому, чому виникає біль в горлі. Зазвичай, його причинами виступають:

  • вірусні інфекції,
  • бактеріальні інфекції,
  • алергія,
  • повітря з низькою вологістю,
  • подразнення димом (паління),
  • надмірне навантаження на голосові звʼязки,
  • проблеми з зубами (карієс, гінгівіт).

Зауважимо, що сильний біль може бути передвісником серйозної проблеми чи захворювання. Тож при сильному або тривалому дискомфорті, а також високій температурі та інших неприємних симптомах, потрібно звертатися до лікаря. Він проведе діагностику та визначить методи лікування.

Чим зняти біль у горлі

В свою чергу, якщо ми говоримо про легкий біль горлі, то тут можна зарадити самостійно. Тим більше, існує кілька загальних методів, які допоможуть позбутись від болю та запалення.

Полоскання

Чим полоскати рот при болю в горлі? Зазвичай, використовується сольовий розчин. Заварюється чашка теплої води, в неї додають чайну ложку солі і здійснюють полоскання. Крім солі, можуть використовувати соду, мед, мʼяту, імбир або антисептичні засоби приміром фурацилін або мірамістин. Рекомендується полоскати горло 4 рази на день, після прийому їжі. Ковтати розчин не можна.

Теплий чай

Чай має заспокійливу дію на горло. Слід додавати в нього лимон, мʼяту або мед. Позаяк ці інгредієнти мають природні антибактеріальні та антисептичні властивості. Мед полегшує біль. Мʼята розріджує слиз, чим допомагає диханню. Лимон зміцнює імунну систему та зменшує рівень розмноження бактерій в горлі. А сам по собі теплий чай зволожує горло, таким чином зменшуючи подразнення та сухість в ньому.

Льодяники

Льодяники, наприклад, з ментолом теж є дієвим засобом проти болю в горлі. Вони сприяють зволоженню горла за рахунок того, що збільшують виробництво слини в роті.

Морозиво

Як не парадоксально, але морозиво, фруктовий лід чи заморожений йогурт в невеликих кількостях заспокоюють горло. Оскільки холодні продукти звужують судини і виконують роль анестезії.

Спреї

Лікування болю в горлі може включати в себе використання спеціальних спреїв. Вони мають антисептичну та знеболювальну дію. Позаяк містять речовини, які діють безпосередньо на горло, наприклад, лідокаїн, який блокує біль та зменшує дискомфорт.

Протизапальні засоби

Такі протизапальні засоби, як ібупрофен чи парацетамол, також можуть стати дієвими в процесі лікування горла. Позаяк відомі знеболюючими властивостями.

Сорбенти

Якщо запалення в горлі спричинене інфекцією чи токсичними речовинами, сорбенти — один з найкращих засобів. Оскільки вони виводять шкідливі речовини з організму.

Волога та рідини

Потрібно слідкувати за тим, щоб в кімнаті не було сухого повітря. Особливо, якщо лікування болю в горлі відбувається взимку. Крім того, варто памʼятати, що часте вживання рідини в цей період теж має сенс.

Разом з тим, лікування хворого горла буде неефективним, якщо не позбавитись від подразнювальних чинників. Передусім мова про паління. А також про вживання гострих та кислих страв, алкоголю та кави. Це лише зайвий раз подразнить горло і відтермінує одужання.

Якщо біль в горлі не проходить за 2-3 дні — зверніться до лікаря!

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна