У РФ вкрадений пасажирський літак здійснив аварійну посадку в полі. На борту було 165 людей. ВІДЕО

У Новосибірській області Росії літак Airbus A320 “Уральських авіаліній”, що летів із Сочі до Омська, здійснив аварійну посадку посеред поля внаслідок відмови гідравлічних систем. На борту було 159 пасажирів та 6 членів екіпажу.

Про це вранці 12 вересня повідомив місцевий губернатор Андрій Травніков і Росавіація.

Зазначається, що літак здійснив посадку на підібраний з повітря майданчик поблизу населеного пункту Кам’янка (близько 180 км до Новосибірська).

“Зв’язок із екіпажем встановлений. Усі пасажири розміщені у найближчому населеному пункті. За попередніми даними, за медичною допомогою ніхто не звертався”, – заявили в Росавіації.

Як заявив місцевий губернатор Андрій Травніков, серед громадян на борту було 23 дитини.

Telegram-канал “Baza” також показав фото одного з пілотів, який посадив літак у полі унаслідок відмови гідросистеми.

“З метою надання допомоги в Новосибірській області організовано Оперативний штаб, з Омська для організації допомоги вилетів пошуковий рятувальний літак Ан-26 із рятувальниками Росавіації. Також у район Кам’янки направлені автобуси для організації перевезення до Новосибірська”, – додали в Росавіації.

“Цей Airbus A320 до березня 2022 належав ірландський лізинговій компанії AerСap і має номер VP-BMW, але був нелегально перереєстрований на російську авіакомпанію Ural Airlines, як RA-73805. Очевидно, що з того поля він вже нікуди не полетить і піде на запчастини”, – зазначив авіаблогер Віталій Трубников, коментуючи цей інцидент.

Читайте також:
У РФ розбився вертоліт ФСБ з екіпажем. ВІДЕО, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна