Бо “закликав вбивати росіян у всьому світі”: у РФ заочно арештували та оголосили в розшук мера Дніпра Філатова

доповнено

Басманний районний суд Москви заочно заарештував мера Дніпра Бориса Філатова за нібито “розпалювання ненависті” та “заклики вбивати росіян у всьому світі”.  Ім’я Філатова також знайшли в базі розшуку МВС.

Про це повідомляє “Медіазона”, посилаючись на пресслужбу суду 11 вересня.

Як пише російське видання, Філатову інкримінують статтю про розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності з загрозою застосування насильства.

Фото: “Медіазона”

“При цьому ТАСС із посиланням на Слідчий комітет у квітні писало, що проти мера порушили справу про підбурювання до геноциду (частина 4 статті 33; стаття 357 КК)”, – додають там.

Відкриття справи на Філатова навесні ініціював голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, який звинуватив мера у заклику до вбивства росіян.

“У забороненій у Росії соціальній мережі Філатов опублікував пост із закликами вбивати росіян у всьому світі”, – йшлося у заяві.

ОНОВЛЕНО

Сам Філатов, коментуючи цю інформацію, заявив, що вважає “арешт” в РФ найвищим визнанням своїх заслуг.

“Після того, як їхній (російський) міністр закордонних справ особисто цитував мене на Радбезі
ООН, вважаю цей свій “арешт” найвищим визнанням моїх заслуг перед Україною. Суд на болотах арештував саме мене – простого міського голову одного з українських обласних центрів. Не вищого державного чиновника, керівника ВЦА чи парламентарія. А просто керівника однієї з громад”, – написав міський голова Дніпра у фейсбуці.

Читайте також:
Не тільки Залужного. У Росії оголосили в розшук ще трьох українських генералів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна