Не тільки Залужного. У Росії оголосили в розшук ще трьох українських генералів

МВС Росії оголосило в розшук трьох українських генералів. Ідеться про генерал-полковника Ігоря Колесника, генерал-лейтенанта Олександра Локоту і генерал-лейтенанта Андрія Грищенка. Їх звинувачують у загибелі та пораненні мирних жителів окупованого Росією сходу України.

Про це свідчать дані електронної бази МВС РФ, пише “РБК”.

Усіх трьох генералів розушукують за кримінальною статтею. Слідчий комітет РФ зазначає , що “внаслідок їхнього командування бойовими діями на Донбасі загинуло понад 500 мирних жителів, поранено близько 1000 осіб”.

Як відомо, Колесник у 2013-2015 роках очолював Оперативне командування “Північ”, а з 2016 по 2019 рік був першим заступником начальника Генштабу Збройних сил України (ЗСУ).

Генерал-лейтенант Локота 2015 року очолив Оперативне командування “Північ”, за рік його призначили першим заступником командувача Сухопутними військами ЗСУ, 2017-го він обійняв посаду заступника начальника Генштабу і до листопада того ж року керував силами АТО в Україні.

Грищенко ж в різні роки був заступником командувача військами Оперативного командування “Північ”, командувачем військами Оперативного командування «Південь» і заступником командувача Сухопутними військами з бойової підготовки.

Як писала “Новинарня“, 30 травня МВС Росії оголосило в розшук Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського та командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна