БЕБ перехопило справу Коломойського у НАБУ, поки прокурор був у відрядженні, – ЗМІ

Бюро економічної безпеки і Служба безпеки України відкрили справу проти олігарха Ігоря Коломойського у той час, коли йому вже готувало підозру Національне антикорупційне бюро.

Про це повідомила “Українська правда” з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

За цими даними, орієнтовно п’ять місяців тому, навесні 2023 року, НАБУ суттєво активізувало розслідування. Протягом останніх двох місяців у Бюро та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі проводили низку нарад щодо справи Коломойського. Однак менше місяця тому, 11 серпня 2023 року, БЕБ зареєструвало власне провадження.

1 вересня НАБУ і САП підписали повістку про виклик Коломойського для вручення підозри. У цей час керівник спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко, який мав її погодити, перебував у відрядженні в США. Він повертався 4 вересня.

Наступного дня після підписання повістки САП і НАБУ, 2 вересня (в суботу), Бюро економічної безпеки вручило олігарху власну підозру.

“Наразі всередині правоохоронних органів триває перевірка стосовно збігу в процесуальних діях”, – пише видання.

Як відомо, медіа вважають БЕБ підконтрольним офісу президента України.

Передісторія

2 вересня Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс генпрокурора вручили олігарху Ігорю Коломойському підозру за статтями 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів із можливістю внесення застави в розмірі майже 510 мільйонів гривень.

7 вересня НАБУ і САП оголосили Коломойському та ще п’ятьом імовірним співучасникам іншу підозру – в заволодінні коштами “Приватбанку” на суму понад 9,2 млрд.

Читайте також:
Бізнес-партнера Коломойського підозрюють у привласненні 600 млн грн “Укртатнафти”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.