Суд у Києві арештував Коломойського на 60 днів із заставою пів мільярда

доповнено

Шевченківський райсуд Києва обрав Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під арештом строком 60 днів з альтернативою у вигляді застави в розмірі майже 510 мільйонів гривень.

Про це ввечері в суботу, 2 вересня, повідомляє з зали суду “Українська правда”.

Таким чином, клопотання детектива БЕБ щодо застосування до Коломойського запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою було задоволено частково.

Олігарху визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів – до 31 жовтня включно. Суддя постановив взяти його під варту в залі суду.

Водночас розмір застави визначено як 190 тисяч прожиткових мінімумів, або 509 млн 960 тис. гривень.

Після оголошення рішення прокурор від коментарів відмовився. Сам Коломойський не сказав ані слова.

Передісторія

Олігарха Ігоря Коломойського підозрюють у в шахрайстві та відмиванні грошей. За даними слідства СБУ, протягом 2013-2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

Уранці 2 вересня в Буковелі Коломойському оголосили про підозру у відмиванні понад пів мільярда гривень.

Нагадаємо, 1 лютого 2023 року стало відомо, що силовики проводять обшук у будинку Коломойського в Буковелі.

Тоді йшлося про те, що Служба безпеки України викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом ПАТ “Укрнафта” та ПАТ “Укртатнафта”. Встановлено, що протиправні механізми були поєднані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом.

Читайте також:
Бізнес-партнера Коломойського підозрюють у привласненні 600 млн грн “Укртатнафти”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна