В Україні стартував Нацвідбір на Євробачення-2024

“Суспільне Мовлення” із сьогоднішнього дня, 30 серпня, розпочинає прийом заявок на участь у Національному відборі на міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2024.

Про це у середу повідомляє Суспільне.

Кінцевий термін подання заявок – 22 жовтня. Заявки від артистів на участь у Нацвідборі приймаються через форму на сайті eurovision.ua.

Музичним продюсером Національного відбору вдруге став музикант і композитор Дмитро Шуров з гурту “Pianoбой”.

“Стартувало приймання заявок на участь у Нацвідборі на Євробачення-2024! Я хочу звернутися до всіх музикантів нашої країни: у вас є майже вісім тижнів, щоб створити власну пісню перемоги. Пісню року, яка представить Україну на глобальній міжнародній арені, порве всі чарти та виборе перше місце на цьогорічному Євробаченні. Я дуже чекаю на ваші пісні, ваш талант і заряд енергії зараз дуже потрібні нашій країні”, – сказав він.

Цьогоріч Нацвідбір пройде з нововведеннями — глядачі зможуть обрати одного з фіналістів шляхом онлайн-голосування.

“Цього року фіналістів Нацвідбору обиратиму не тільки я. Поміж учасників лонглиста, на яких мені не вистачить місця в списку фіналістів, — а це мій найбільший біль минулого року, — буде проведене голосування. Глядачі оберуть свого фаворита, який отримає шанс позмагатися за перемогу у фіналі», — розповів Шуров.

Умови участі та основні етапи Національного відбору на Євробачення-2024:

  • Участь в Нацвідборі можуть взяти артисти віком від 16 років. Як і в попередні роки, подати заявку на участь можуть як сольні виконавці, так і гурти, склад яких не перевищує 6 осіб.
  • Вимогами відбору передбачений хронометраж пісні до 3-х хвилин. До участі допускаються оригінальні пісні, створені без використання інших творів. Крім того, пісня, яка претендує на участь в Нацвідборі, має бути такою, що раніше не оприлюднювалася та не виконувалася публічно.
  • Кількість поданих пісень від одного учасника — не обмежена. До того ж правилами Національного відбору допускається подання демоверсій.
  • За результатами загальнонаціонального попереднього відбору буде сформовано лонглист учасників, які продовжать участь у Нацвідборі. Список включатиме до 20 виконавців. Учасники лонглиста мають пройти прослуховування, особиста участь в якому є обов’язковою.
  • За результатами прослуховування в строк до 20 листопада буде обрано список фіналістів відбору, який включатиме до 10 виконавців.
  • Серед учасників лонглиста, які не потраплять до списку фіналістів, буде проведено рейтингове онлайн-голосування, воно визначить ще одного учасника фіналу. Повний список фіналістів буде оприлюднено в строк до 29 грудня.

Фінал Нацвідбору відбудеться у лютому 2024 року у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця Нацвідбору визначать за результатами голосування журі та глядачів. Склад зіркового журі фіналу оберуть українці шляхом онлайн-голосування.

68-й Пісенний конкурс Євробачення в травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Гранд-фінал Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня, своєю чергою півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня.

Нагадаємо, 67-й Пісенний конкурс Євробачення відбувся в британському Ліверпулі від імені України та за участі “Суспільного Мовлення”. Гурт “TVORCHI” представив Україну з піснею “Heart of Steel” та посів шосте місце у фіналі конкурсу.

Читайте також:
Організатори “Євробачення-2023” відмовили Зеленському у виступі з промовою на фіналі конкурсу

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна