У центрі Києва родичі зниклих і полонених вимагали повернення своїх близьких

Рідні зниклих безвісти та полонених військових та цивільних вийшли на мирну акцію в центрі Києва. Вони вимагають, щоб їхніх близьких знайшли і повернули додому. Зокрема, одна з вимог – співпраця влади та військових частин у цьому питанні.

Про це 30 серпня повідомляє “Суспільне”.

На Майдані Незалежності зібрались родини військових з декількох бригад. Вони тримають фотографії своїх близьких, плакати та скандують: “Поверніть наших героїв”.

Фото: Анна Сергієць / Суспільне

Одна з учасниць акції Марічка розповідає, що в неї безвісти зник тато. Він воював в АТО, а як почалося повномасштабне вторгнення – зібрався посеред ночі та пішов захищати країну. Згодом чоловік зник під Ротами на Донеччині. Його вдома чекають четверо дітей, наймолодшому — 8 років.

“Він досі не знає, що тато зник. Ми говоримо, що немає зв’язку. Це надзвичайно складно, коли ти не знаєш, що відбувається. Хочеш допомогти, але нічого не можеш зробити”, — каже Марічка.

Та вважає, що більшість зниклих військових живі, а час — це змога їх повернути.

Фото: Анна Сергієць / Суспільне

“У нас основна мета – це знайти та повернути зниклих безвісти воїнів з 30-ої бригади. Щоб нам на зустріч йшла військова частина, представники влади. Ми всі маємо згуртуватися”, – заявила Альона, інша учасниця акції, в якої також зник тато.

На плакатах, крім 30-ї бригади, можна помітити заклики до повернення зниклих та полонених з 58-ї, 53-ї, 25-ї, 56-ї, 28-ї бригад.

Читайте також:
Родичі полонених прикордонників з Маріуполя вийшли на мітинг в Києві. ФОТО, ВІДЕО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна