Німеччина просить Грецію передати ЗСУ 100 “Леопардів”. А натомість отримати нову техніку

Греція може передати Україні 100 Leopard 1A5, що зараз перебувають в експлуатації, у рамках угоди з Німеччиною. Берлін натомість пропонує Афінам модернізовану бронетехніку та обіцяє оплатити капітальний ремонт “Леопардів”.

Про це пише грецьке видання Flight у понеділок, 28 серпня.

Як зазначається, в обмін на застарілі Leopard 1A5 Греція може отримати модернізовані танки з італійських запасів за принципом “один до одного”. При цьому Німеччина візьме на себе витрати з повного капітального ремонту на грецьких підприємствах або в будь-якому іншому місці за вибором уряду Греції.

На ці бронемашини встановлять сучасні тепловізори, які також використовуються на Leopard 2. Танки також отримають додаткову броню.

Єдиною вимогою від Німеччини є передача справних танків, оскільки грецькі Leopard 1A5 за три десятиліття ніяк не модернізували.

Обмін танків може відбутися за принципом тристоронньої угоди, завдяки якій Україна одержала грецькі БМП-1, а Греції передали німецькі Marder-1.

Читайте також:
Греція планує розірвати контракт на обслуговування російських ЗРК і передати їх Україні, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна