Будуть зʼясовані всі обставини авіакатастрофи з “Джусом” на Житомирщині, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що всі обставини катастрофи двох військових літаків у Житомирській області, внаслідок якої загинули троє пілотів, будуть з’ясовані.

Про це йшлося у вечірньому зверненні президента 26 серпня.

“Вчора в небі над Житомирщиною сталася катастрофа. Троє льотчиків загинули. Серед них – Андрій Пільщиков, позивний “Джус”. Український офіцер, один із тих, хто дуже допомагав нашій державі. Дуже. Мої співчуття рідним і близьким, усім, хто знав хлопців.

Триває розслідування того, що сталося. Про деталі говорити зарано. Звичайно, будуть зʼясовані всі обставини. Звичайно, Україна ніколи не забуде кожного, хто захищав вільне небо України. Вічна памʼять!” – сказав президент.

Зеленський наголосив, що цього року Україна має зробити всю необхідну роботу, щоб у нашому небі зʼявились F-16.

“І це стане новим рівнем української військової авіації. І це наблизить повернення цивільної авіації в українське небо, бо наблизить перемогу й дасть Україні більше безпеки”, – сказав глава держави.

Зеленський також закликав не давати емоціям взяти гору, особливо всередині українського суспільства.

“Будь ласка, дбайте одне про одного. І встигайте подякувати всім, хто допомагає обороні, усім, хто допомагає Україні. Захищаємо нашу державу, абсолютно раціонально йдемо вперед і наближаємо нашу перемогу – перемогу України”, – додав він.

Як писала “Новинарня“, 26 серпня з повідомлень у соцмережах стало відомо, що в авіакатастрофі на Житомирщині загинув льотчик-винищувач МіГ-29 ПС ЗСУ позивний “Джус” Андрій Пільщиков.

Спершу повідомлялося про ймовірне зіткнення двох МіГів та загибель двох пілотів, проте згодом із джерел у Збройних силах стало відомо, що внаслідок зіткнення двох L-39 загинули троє льотчиків.

ДБР розслідує причини катастрофи.

За даними з джерел “Новинарні“, Командування Повітряних сил на прохання колег загиблих не хотіло повідомляти про трагедію саме в День авіації, який відзначається 26 серпня. Офіційне повідомлення планувалося на наступний день, проте після розголосу, вочевидь, відкладати його вже не було сенсу.

Читайте також:
Ігнат: Ви навіть уявити не можете, як “Джус” хотів літати на F-16 та скільки для цього робив

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна