Ігнат: Ви навіть уявити не можете, як “Джус” хотів літати на F-16 та скільки для цього робив

Юрій Ігнат
речник Командування Повітряних сил ЗС України

(FB)

[Загиблий у катастрофі 25 серпня пілот-винищувач Андрій Пільщиков “Джус”] “Juice” розповідав мені геть про все на світі, що стосується авіації та зенітно-ракетних військ, писав тисячі повідомлень у месенджери. Дивно, але я вже якось звик до його прискіпливих зауважень.

Як тепер без цього?

Андрій Пільщиков не просто пілот – це був молодий офіцер із мега знаннями і мега-талантом. Це був чудовий комунікатор, він був рушієм реформ в авіації Повітряних Сил, учасником багатьох проектів. Я часто підтримував його шалені ідеї, які давали неймовірний результат!

Майор Андрій Пільщиков присвятив своє коротке, але дуже яскраве життя бойовій авіації. Він марив F-16-ми в українському небі! І він зробив величезну роботу щодо цього питання.

Рік тому у США Андрій зустрічався з американськими урядовцями, розповідав про нагальні потреби Повітряних Сил, був постійно на зв’язку з каліфорнійськими пілотами, був головним рушієм адвокаційної групи із просування багатьох рішень по F-16.

За час війни він дав десятки інтерв’ю західним медіа, бо добре знав англійську, а головне – предмет розмови, те, про що можна і треба говорити для України!

Ви навіть уявити не можете, як він хотів літати на F-16…

І коли американські літаки уже фактично на горизонті, він на них не політає…

Але за нього це зроблять його побратими, вони завзято воюватимуть за всіх пілотів, яких забрала ця клята війна!

Ти був більше, ніж друг!

Спочивай, ти і так багато зробив для нас…

Читайте також:
Повітряні сили підтвердили загибель трьох пілотів в авіакатастрофі на Житомирщині. ДБР розслідує


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна