“Барометр” для прихильників РПЦ: центр підготовки духовної агентури Москви виїздить із Лаври в Голосіївську пустинь, – Ковальов

Андрій Ковальов
громадський і церковний діяч, політолог, історик, релігієзнавець, військовослужбовець ЗСУ, речник Генерального штабу Збройних сил України

(FB)

У середовищі московського патріархату в Україні ходять чутки, що так звана “кієвская духовная академія і семінарія” (КДАіС) – вищий навчальний заклад російської духовної агентури в Україні таки виїжджає з Києво-Печерської лаври.

Почнемо з того, що кілька десятків років цей так званий “навчальний заклад” містився на території державного заповідника незаконно! Як це можливо? Нагадаю, що орендарем приміщень заповідника була релігійна організація монастиря московського патріархату і договором вони не мали права здавати державні приміщення третім особам.

Звісно, на цю заборону Паша Мерседес (колишній намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло Лебідь – “Н“) чхати хотів, тому здавав приміщення в оренду наліво і направо.

І так монастир здав кілька корпусів російській семінарії у Києві.

Для багатьох адептів Російської православної церкви в Україні (так званої “УПЦ МП” – “Н“) останнім часом так звана “КДАіС” була барометром ситуації у Лаврі. Вони вважали, що якщо семінаристи лишаються на території Лаври – значить, все у них гаразд і вони далі зможуть блокувати Лавру й панувати там.

Поліція, отримавши рішення суду, взялася забезпечувати громадський порядок у Лаврі, щоб державна комісія нарешті змогла повернути державне майно під контроль держави. Очевидно, саме через це ватажки РПЦ в Україні вирішили перебазувати київський центр підготовки московської духовної агентури.

Перебазовують семінарію у так званий Покровський чоловічий монастир “Голосєєвская пустинь” Російської православної церкви в Україні.

Це страшний і мегаватний монастир РПЦ у Києві. Поза очі в МП його називають “молдованская лавра”, через те, що намісник монастиря, так званий “єпископ Ісакій” – Фьодор Філіповіч Андроннік – за походженням молдаванин і перетягнув до монастиря дуже багато своїх земляків.

Монастир був відбудований за кошти бандитського общака “Дєда Кісєля“. До речі, після загибелі Володимира Киселя поховали у Голосіївському монастирі.

Цей монастир став відомим у зв’язку з тим, що “Ісакій” Андроннік переховував тут терориста так званої “ДНР”, бразильця з угорськими коренями Рафаеля Лусваргі. Який, нагадаю обіцяв “дійти до Києва і закінчити війну”.

Читайте також:
Дружина керівника ГУР Буданова ходить у монастир УПЦ МП, де переховувався терорист Лусваргі, – Ковальов

Цей монастир також відомий сектанським шануванням ерзянки “Матушкі Аліпії”. До речі офіційна Церква не канонізувала так звану “матушку Аліпію” і засуджує це сектанське поклоніння, яке практикується в цьому монастирі.

Я вже мовчу про те, що насельники монастиря служили, а можливо, і служать молебніза побєду рускага оружия“.

Як бачимо, “Голосіївська пустинь” – це московське мракобєсіє, помножене на російсько-путінський шовінізм. Органічне місце для підготовки майбутніх “священників” – читай, агентів Путіна і Росії в Україні. Та ще й на свіжому повітрі.

P.S. Уперше сучасний московський патріархат відкрив семінарію в Києві за наказом Сталіна у 1947 році, а у 1960 році за наказом Хрущова її закрили. Відродив Московський патріархат свою семінарію на території Лаври у 1992 році.

Читайте також:
Суд визнав законним розірвання договору на користування “УПЦ МП” Києво-Печерською лаврою


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна