Виробник пива Heineken пішов з РФ: продав весь бізнес за €1

Нідерландська пивоварна компанія Heineken завершила вихід із Росії, продавши свої підприємства Arnest Group – російському виробнику косметики, товарів для дому та металевої упаковки.

Про це 25 серпня заявили на сайті компанії.

“Heineken оголошує про завершення угоди з продажу своїх активів компанії Arnest Group. Угода отримала всі необхідні схвалення і завершує процес виходу Heineken з Росії, розпочатий у березні 2022 року”, – мовиться у повідомленні.

Зазначається, що ціна придбання бізнесу Heineken Russia становить 1 євро за 100% акцій. Усі активи, включаючи 7 пивоварень в Росії, перейдуть до нових власників.

Вихід компанії із РФ призведе до очікуваних загальних збитків у розмірі 300 мільйонів євро (320 мільйонів доларів).

“Ми завершили свій вихід із Російської Федерації. Останні події демонструють серйозні проблеми, з якими стикаються великі виробничі компанії, виходячи з Росії. Хоча ця угода зайняла набагато більше часу, ніж ми сподівалися, договір забезпечує засоби для існування наших співробітників і дозволяє нам відповідально залишити цю країну”, – заявив генеральний директор і голова правління Heineken Дольф ван ден Брінк.

Читайте також:
H&M з листопада відновить роботу в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна