На форумі “Україна. Захисники. Майбутнє” ветерани-підприємці презентували свої бізнеси

У вівторок, 22 серпня, у Києві проходить VI Міжнародний ветеранський форум “Україна. Захисники. Майбутнє”. У заході взяли участь ветерани-підприємці, де мали змогу презентувати свої бізнес-проєкти та заявити про себе.

Про подію розповіли на сторінці ветеранського фонду.

Ці ветерани – представники майже 400 ветеранських бізнесів, що отримали фінансову підтримку за час діяльності Українського ветеранського фонду Мінветеранів.

Ветеран Віталій Кучеренко, один із учасників форуму, займається гуманітарним розмінуванням територій. Він навчає демінерів та є засновником ТОВ “ГК ГРУП”.

“Повернувшись до цивільного життя, я прагнув, щоб ця земля була безпечною для мене, моїх дітей та внуків”, – розповів Віталій.

Ветеран-підприємець Тарас Якобчук знайшов себе у створенні професійних кухонь для рестораторів: від розробки дизайну до закупівлі інвентарю. Він разом із дружиною Валентиною працює під брендом “TopRest”.

“У нас сімейна компанія. До нас приходять як в сім’ю, як до друзів”, – каже Тарас про свій бізнес.

А ветеранка Катерина Приймак, яка також була учасницею форуму, спільно з посестрами одягає у форму українських військовослужбовиць. Під брендом by VTRNK вони створюють однострої, адаптовані під потреби жінок. Катерина говорить: “У нас не просто цех, а цех, який активно допомагає фронту”.

Ще один унікальний ветеранський бізнес розвиває Антон Бростовський. Він спроєктував дитячий розважальний інтерактивно-пізнавальний парк “Земля драконів”, а його родина допомагає реалізувати цю ідею.

“Усе — для дітей. Зокрема, аби військові могли привести своїх синів і доньок до унікального парку”, – розповів Антон.

Ветеран Марко Мельник знайомив відвідувачів зі своїм видавництвом та, зокрема 5 книгами, які він видав за підтримки УВФ. Марко є засновником одного із перших в Україні ветеранських видавництв — “Markobook”. Сам Марко каже, що забезпечує військових, зокрема, інтелектуальним підґрунтям.

“Все, що об’єднує наші книжки — це переможний український світогляд”, — коментує ветеран.

Ветеран Тарас Лелюх розвиває високотехнологічне підприємництво у агросфері. Він заснував агробізнес ТОВ “Деметра Агро-Груп”. У своїй роботі покладається на побратимів. Каже: “Надійні побратими стали надійними партнерами”.

Про свої бізнес-проєкти також розповідали:

  1. Богдана Сидоренко, ветеранка. Разом із сестрою Ренатою заснувала підприємство з пошиття одягу для ЗСУ, уніформи для підприємств.
  2. Володимир Скосогоренко, ветеран. Переробляє часник у пасту. Розвиває бренд “Часничок”.
  3. Сергій Пирогов, ветеран. Працює з братом Віталієм під брендом “Active Season”. Виготовляє товари, які покращують побут військових на лінії фронту.
  4. Володимир Довган, ветеран. Разом з дружиною Оксаною заснував авторську гончарню “DOVGAN-ART”.
  5. Олександр Ткачук, ветеран. Заснував бренд “Вишиваночка”, шиє одяг в етностилі, фліски та військову форму.
  6. Андрій Сарвіра, ветеран. Відкрив ресторан і пивоварню “First Wave”.
  7. Дмитро Мартиненко, ветеран. Заснував мережу патріотичних кав’ярень “Тихе місце”.

“Сьогодні на Форумі ветерани заявили про себе та про власну справу. Бізнес для них – це один зі способів повернутись після війни. Те, що підтримує ветерана, його родину. Український ветеранський фонд Мінветеранів готовий в цьому допомагати”, – поділились у ветеранському фонді.

Читайте також:
6-й ветеранський форум у Києві за участі міністерки оборони Нідерландів: що пообіцяли 4 мільйонам ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна