Трампу пред’явили четверте обвинувачення. Дали час, щоб здався добровільно

Експрезиденту США Дональду Трампу винусули четверте кримінальне звинувачення щодо спроби фальсифікації виборів 2020 року в штаті Джорджія,

Про це пише CNN у вівторок, 15 серпня.

У великому 98-сторінковому обвинувальному висновку, який оголосили Трампу 14 серпня, перераховано 19 обвинувачених.

Серед обвинувачених, окрім Трампа, також його юрист Руді Джуліані, тодішній керівник апарату у Білому домі Марк Медоуз, юрист Трампа Джон Істмен.

У вступі до звинувачення йдеться, що експрезидент США і його спільники “свідомо створили змову з метою протиправно змінити результати виборів на користь Трампа” і їхній план передбачав від двох актів втручання в окрузі Фултон та інших.

Трампу висунули звинувачення за 13 пунктами, серед яких шість – щодо змови з кількома соратниками щодо використання фальшивих виборців; щодо судового позову Трампа та його юриста Джона Істмена на основі несправжніх документів, де вони стверджували, що тисячі виборців проголосували незаконно, хоча це була неправда.

Екслідеру США і його соратникам закидають такі незаконні дії як неправдиві заяви, вдавання себе за посадову особу, підробка та подання фальшивих документів, вплив на свідків, викрадення цифрових даних та порушення приватності, змова з метою ввести в оману державу.

“У Трампа та інших обвинувачених є час до полудня за східним часом (16:00 за Гринвічем) у п’ятницю, 25 серпня, щоб здатися добровільно, а не бути заарештованим”, — заявила окружна прокурорка Фултона Фані Вілліс.

Як писала “Новинарня“, Дональду Трампу висунули звинувачення за 7 пунктами у справі про зберігання секретних документів. Це перший випадок в історії країни, коли колишньому главі держави оголосили федеральне звинувачення.

На початку серпня експрезиденту США обрали запобіжний захід –  суд вирішив не брати його під варту. Сам Трамп не визнає себе винним у звинуваченнях про його ймовірну спробу фальсифікації виборів 2020 року.

Читайте також:
Трамп заявив, що відтермінував війну в Україні. А якби залишився президентом – Путін не напав би

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна