Новергія передасть Україні антидронову систему

Україна отримає від Норвегії нові системи для протидії безпілотникам CORTEX TyphonC-UAS. Вартість контракту становить 56 мільйонів фунтів стерлінгів.

Про це повідомляє пресслужба уряду Норвегії в понеділок, 14 серпня.

Відповідний контракт фінансується через очолюваний Великою Британією Міжнародний фонд для України (IFU).

Партія, яку доставлять Україні, складається з декількох систем CORTEX Typhon, розроблених для протидії широкому спектру БПЛА з рішеннями для фізичного ураження або іншого виведення з ладу повітряної загрози.

“Це значно посилить український потенціал боротьби з безпілотниками та допоможе захистити українське населення та інфраструктуру”, – заявив директор компанії Kongsberg DA Ерік Лі, з якою підписали контракт.

Cortex Typhon C-UAS – система боротьби з дронами, зібрана з компонентів Teledyne Flir, Kongsberg і бронетехніки. Збройні сили Норвегії передали Україні автомобілі Dingo, кулемети і боєприпаси для цієї системи.

“Це результат гарної співпраці між норвезькими збройними силами та промисловістю, яка демонструє здатність мислити по-новому та інноваційно. Це допоможе врятувати життя українців і є важливим у протистоянні України жорстокій російській агресії”, – заявив міністр оборони країни Бйорн Арілд Грам.

Як писала “Новинарня“, у липні Норвегія виділила Україні пакет підтримки NASAMS із додатковими центрами управління вогнем, пусковими установками і запчастинами. А також заявила про передачу 1000 дронів Black Hornet для ведення розвідки.

Читайте також:
Rheinmetall передасть ЗСУ новий безпілотний комплекс повітряної розвідки Luna NG

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна