Rheinmetall передасть ЗСУ новий безпілотний комплекс повітряної розвідки Luna NG

До кінця 2023 року німецький концерн Rheinmetall передасть Збройним силам України безпілотний комплекс для повітряної розвідки “Luna NG”.

Про це в неділю, 13 серпня, пише видання “Bild am Sonntag” із посиланням на власні джерела.

Безпілотний комплекс “Luna NG” складається із наземної станції управління з кількома безпілотниками, пускової катапульти та військових вантажівок.

Газета зазначає, що “NG” означає “нове покоління” безпілотника Luna, тоді як інші моделі безпілотників уже поставлялись в Україну зі складів Бундесверу.

“Luna NG” – це нещодавно розроблений БПЛА, який перевершує попередні моделі за всіма важливими експлуатаційними характеристиками. Безпілотник не тільки може використовуватися як розвідувальна система, а і здатний забезпечувати мережу LTE, перехоплювати або глушити зв’язок.

На сайті концерну Rheinmetall сказано, що надлегкий фюзеляж “Luna NG” забезпечує тривалість польоту понад 12 годин, а дальність передачі даних перевищує 100 км. Безпілотник забезпечує просторове покриття понад 30 тис. кв. км.

БПЛА можна запустити практично з будь-якого місця за допомогою канатної катапульти. Посадка безпілотника здійснюється автономно за допомогою диференціального GPS в мережі або на парашуті.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна