У дев’яти населених пунктах Донеччини буде примусова евакуація дітей, – Мінреінтеграції

У дев’яти населених пунктах Донецької області буде проведено примусову евакуацію. Із районів масованих обстрілів планується вивезти 130 дітей.

Про це повдіомляє пресслужба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій у суботу, 5 серпня.

“Ще в дев’яти населених пунктах Донеччини оголошено примусову евакуацію дітей. Відповідне звернення Донецької ОВА було розглянуто на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану”, – повідомляють у телеграм-каналі Мінреінтеграції.

“Учасники одностайно проголосували за проведення примусової евакуації дітей ще з дев’яти населених пунктів Донецької області, які розташовані поблизу районів ведення бойових дій. Йдеться про Ямполе, Зарічне, Торське, Опишуватку, Никонорівку, Малинівку, Тихонівку, Васютинське та Рай-Олександрівку. Через складну безпекову ситуацію та ворожі обстріли звідти будуть примусово евакуйовані 130 дітей”, – зазначено в повідомленні.

Штаб також розглянув питання про стан евакуації цивільного населення із Сумської області.

“Наразі з 5-кілометрової небезпечної зони там уже евакуйовано 1718 осіб, зокрема 228 дітей. У 21 населеному пункті людей не залишилося. Евакуаційні заходи тривають”, – інформує Мінреінтеграції.

Читайте також:
Рашисти накрили фосфорно-магнієвими боєприпасами село Невське на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна