Шойгу з делегацією прибув до КНДР – святкувати 70-річчя закінчення Корейської війни та зміцнити військові зв’язки

Російська делегація на чолі з міністром оборони Сергієм Шойгу у вівторок, 25 липня прибула до Північної Кореї.

Про це повідомляє Міноборони РФ у вівторок, 25 липня.

Делегація Міноборони Росії візьме участь в урочистих заходах, присвячених 70-річчю перемоги корейського народу у Вітчизняній визвольній війні 1950-1953 років.

“Цей візит сприятиме зміцненню російсько-північнокорейських військових зв’язків і стане важливим етапом у розвитку співробітництва між двома країнами”, – наголосили в заяві.

Повідомляється, що це перший візит високого рівня представників інших держав до КНДР після того, як Пхеньян закрив кордони під час пандемії коронавірусу.

Довідка

Варто зазначити, що йдеться про 70-річчя закінчення Корейської війни, яку розпочала Північна Корея. Збройний конфлікт тривав з 1950 по 1953 рік. Північну Корею підтримували Китай і Радянський Союз, а Південну — Сполучені Штати і союзні країни.

Бойові дії закінчилися підписанням угоди 27 липня 1953 року, яка розділила півострів на Північну і Південну Корею. Мирний договір підписано так і не було. Але в КНДР цю подію святкують як “День перемоги”.

Читайте також:
Росіяни змогли захопити три села біля Кармазинівки на Луганщині, – DeepState

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.