Серіал “Колапс” Суспільного здобув державну премію ім. Івана Франка

Державний комітет із телебачення й радіомовлення визначив лауреатів премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності.

Про це 26 липня інформує пресслужба уряду.

Голова Держкомтелерадіо та голова комітету з премії Франка Олег Наливайко на засіданні з цього приводу зазначив, що присудження премії відбувається щорічно напередодні дня народження Івана Франка – 27 серпня. Премія у розмірі десяти тисяч гривень присуджується у чотирьох номінаціях. Цього року на здобуття премії надійшло 23 роботи.

Шляхом відкритого голосування комітет ухвалив рішення присудити премію імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності:

  • у номінації “За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації” – Володимиру Кузику за збірку публіцистичних творів “Дивниця”. Зміст книги видавництва “Каменяр” 2022 року склали нариси, есеї, замальовки, аналітичні матеріали, які друкувалися в газетах “Культура і життя”, “За вільну Україну”, “Молода Галичина”, в часописі “Дзвін”.
  • у номінації “За кращий твір у телевізійній сфері” премію – режисеру Сергію Лисенку та сценаристу Олександру Зінченку за документальний фільм “Колапс: як українці зруйнували імперію зла”;
  • у номінації “За кращий твір у радіомовній сфері” – Оленій Гусейновій та Мирославу Лаюку за цикл радіопередач спецпроєкту “Леся Українка: 30 радіоісторій”, присвяченого 150-річчю з дня народження визначної поетеси (ефір відбувся протягом лютого-березня 2021 року на каналі “Радіо «Культура”);
  • у номінації “За кращу наукову роботу в інформаційній сфері” – Валерію Королю і Григорію Любовцю за монографію “Контент негативу. Як захистити себе та країну в умовах тотального інформаційного протистояння” (видавничий дім “Києво-Могилянська академія”, 2021).

Нагадаємо, серіал “Колапс” розповідає про те, як проголошення Україною незалежності унеможливлює подальше існування СРСР. Прем’єра відбулася 23 серпня 2021 року в ефірі загальнонаціонального телеканалу “Суспільного” “Перший”. Також фільм транслювався в ефірі каналу “Суспільне Культура” та в ефірі телеканалів регіонального мовлення “Суспільного”.

Як зазначив Олег Наливайко, Суспільний мовник щороку підвищує рівень своїх творчих робіт, активно бере участь у конкурсних змаганнях, представляючи гідні проєкти. Цьогоріч на здобуття премії було подано п’ять цікавих фільмів.

Премію ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності засновано 2004 року. Премією відзначаються автори нових оригінальних творів, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

Читайте також:
Суспільне презентувало серіал “Колапс: Як українці зруйнували імперію зла” в кіно

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна