Про ціну, яку платять захисники та їхні сім’ї. Збір на допомогу пораненому ПТУРисту з “Холодного Яру”

Ірина Рибакова
військовослужбовиця ЗСУ, пресофіцер 93 омбр “Холодний Яр”

Про ціну, яку платять захисники та їхні сім’ї (FB)

Написала дружина нашого ПТУРиста, який служив у 93-й бригаді з 2015 року. Вона також із нами служила.

“Чоловік Тимошенко Артем Васильович, позивний “Тімоха”, отримав поранення під Бахмутом 22.10.2022. Лікувався в Івано-Франківську. У січні поставили фіксатор кістки, але з часом з’явилися два свищі, з яких почав виходити гній. Звернулися в Новомосковську ЦРБ, сказали: все добре, пийте протизапальне, антибіотик і промивайте. Почали самі здавати аналізи, бакпосів із ран – виявили стафілокок, на рентген-знімку видно, що вже є ураження кістки. Один хірург сказав, що потрібно знімати фіксатор і ставити зовнішній апарат Ілізарова. А неналежне лікування від стафілококу в кістці зруйнує всі кістки в організмі.

Ті лікарі, до яких ми зверталися у Новомосковську та Дніпрі, братися не хочуть. Усі відправляють в Івано-Франківськ своїм коштом. На даний час чоловік звільнений із лав ЗСУ за станом здоров’я, а я знаходжуся в декретній відпустці”.

Це дуже прикро, що люди після отримання страшних поранень у боях за Україну мають просити гроші лікування ускладнень через соцмережі. Але треба діяти і допомагати.

Фото коліна докладати не буду, просто повірте, воно страшне.

4149 4991 9811 7879
картка доньки Вікторії

Читайте також:
“Стоп ран”. З чим стикаються військові після поранень та як подолати цю ганьбу


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна