Під Москвою озброєний “учасник СВО” Черненко захопив котедж, його вбили під час штурму

У Підмосков’ї озброєний чоловік у військовій формі, який назвався учасником війни проти України, захопив котедж, заявив, що збирається йти на Кремль, вступив у перестрілку з силовиками та був убитий.

Про це в суботу, 22 липня, повідомляють російські телеграм-канали й урядове інформагентство ТАСС.

За даними каналів Baza і Mash, інцидент стався в селищі “Шервуд”, що в Істринському районі Московської області.

За інформацією Baza, чоловік кричав, що “нещодавно повернувся з СВО” (війна проти України).

Агентство ТАСС із посиланням на силовиків писало, що чоловік нетверезий.

Спочатку на місце прибула охорона селища, а потім дільничний. Чоловік, який проник у будинок, погрожував поліцейському зброєю. Було порушено кримінальну справу заведено за статтями “Посягання на життя співробітників правоохоронних органів” і “Застосування насильства щодо представника влади”.

Чоловік нібито був озброєний автоматом Калашникова. На місце прибули бійці СОБР і ОМОН. Джерело ТАСС серед силовиків стверджувало, що озброєний чоловік також кинув коктейль Молотова, внаслідок чого в будинку почалася пожежа.

Співробітники СОБР штурмували будинок.

Вячеслав Черненко

Депутат Держдуми РФ, журналіст Олександр Хінштейн стверджує, що озброєний чоловік – 35-річний житель Красноярська В’ячеслав Черненко. До Москви він приїхав нещодавно. Адресу котеджу знайшов за оголошенням про продаж. Після того, як співробітники приватної охоронної компанії викликали дільничного, чоловік відкрив стрілянину з автоматичної зброї. При цьому він почав висувати політичні гасла і кричати, що зібрав цілий арсенал зброї, щоб іти в похід на Кремль. Спроби переконати Черненка здатися, зокрема за допомогою його матері, не мали успіху.

Зрештою агентство ТАСС із посиланням на правоохоронні органи повідомило, що чоловіка вбили під час штурму.

Читайте також:
Суд у Москві заарештував Гіркіна за “екстремізм”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.