“Керченський міст має бути нейтралізований”, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Керченський (Кримський) міст, який з’єднує Росію з окупованим Кримом, є “необхідною ланкою” для російського вторгнення і має бути нейтралізований.

Про це він сказав, виступаючи по відеозв’язку перед учасниками Аспенського безпекового форуму, повідомляє CNN.

“Керченський міст – це не просто логістична дорога. Це дорога, яку використовують для постачання боєприпасів на війну, і це робиться щодня”, – наголосив Зеленський.

Зеленський назвав побудову цього моста продовженням російського злочину окупації Криму. І підкреслив, що ця споруда є “ворожим об’єктом, побудованим поза законом, поза міжнародними законами та всіма чинними нормами”.

“Зрозуміло, що це наша мета (нейтралізувати міст). Будь-яка ціль, яка несе війну, а не мир, має бути нейтралізована”, – наголосив президент України.

Він також укотре підтвердив, що метою української влади є “повернути весь Крим”.

“Це наша суверенна територія, невід’ємна частина нашої держави”, – нагадав Зеленський.

Під час виступу він також наголосив, що Чорне море не належить Російській Федерації, яка поводиться так, ніби це її територія, зокрема в контексті зриву “зернової угоди” й погроз навіть цивільним суднам.

“Там (у Чорноморському регіоні, – “Н”) є Україна, є Туреччина, Румунія, Болгарія. Ми розмовляємо з усіма країнами Чорноморського узбережжя. У нас з усіма предметні прагматичні людські відносини та, що дуже важливо, правові відносини – окрім Росії. Росія вважає, що Чорне море – суто російське”, – зауважив президент.

Як писала “Новинарня“, 17 липня близько 4 ранку “впав” проліт на Керченському мосту. Так званий “глава” окупованого РФ Криму Сергій Аксьонов повідомив, що там сталася “надзвичайна подія”, у зв’язку з чим рух на мосту зупинений.

Україна офіційно не брала на себе відповідальність за атаку на незаконно зведений міст, в результаті якої загинули двоє людей, які в цей момент незаконно перетинали українсько-російський кордон.

Здійснена 17 липня атака стала другою після того, як у жовтні 2022 року під час перетину мосту вибухнула цистерна з пальним.

Читайте також:
“Води – нема, моста – нема, туристів – нема”: ПС іронічно коментують нічну атаку на Керченський міст

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна