МО РФ заявило, що тепер всі судна, які йдуть в українські порти, вважатиме військовими цілями

Міноборони країни-агресора РФ заявило, що розглядатиме судна, що йдуть в українські порти, як військові цілі.

Про це йдеться в повідомленні МО РФ у середу, 19 липня.

“У зв’язку з припиненням функціонування «чорноморської ініціативи» та згортанням морського гуманітарного коридору, з 00.00 московського часу 20 липня 2023 року усі судна, що прямують в акваторії Чорного моря до українських портів, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення”, – йдеться у повідомленні.

Відповідно, зазначили в Міноборони РФ, країни, чиї прапори мають такі судна, вважатимуться залученими до конфлікту на стороні “київського режиму”.

Окрім того, низку морських районів у північно-західній та південно-східній частинах міжнародних вод Чорного моря оголошено тимчасово небезпечними для судноплавства. Відповідні інформаційні попередження про відкликання гарантій безпеки мореплавцям видано в установленому порядку.

Читайте також:
У порту Чорноморська росіяни знищили 60 тисяч тонн зерна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна