Ексгравець чернігівської “Десни” Масалов грає у так званій “Прем’єр-Лізі” Криму

Український футболіст Олександр Масалов, який до повномасштабного вторгнення російських окупантів грав в Українській Прем’єр-Лізі за чернігівську “Десну”, нині виступає у так званій “Прем’єр-Лізі” окупованого Криму.

Про це у середу, 19 липня, пише “0462.ua”.

Профіль Масалова на сайті підконтрольного окупантам "Кримського футбольного союзу"

Після закінчення облоги обласного центру, на зруйнованому стадіоні Чернігова знайшли російський паспорт Масалова. У той же час сам футболіст перейшов до російської “Уфи”, що грала у російській ФНЛ.

Проте вже у квітні 2023-го року Масалов дебютував за клуб “Рубін” з окупованої Ялти у так званій “Прем’єр-Лізі” Криму. У цьому аматорському змаганні ексзахисник “Десни” провів 11 матчів (останній – 14 червня) та відзначився 5 “жовтими” картками.

Перед сезоном 2023-24 російські окупанти заявили у Другу лігу Росії (найслабший дивізіон російського професійного футболу), в обхід правил Європейської асоціації футболу, два клуби з окупованого Криму, одним з яких став як раз ялтинський “Рубін”. Утім Масалова зараз немає у заявці команди з окупованого півострова.

“Тож можна зробити висновок, що як футболіст-професіонал, Масалов виявився не потрібним навіть кримським окупантам”, – зазначає видання.

Як писала “Новинарня” раніше, Українська асоціація футболу звернулася до УЄФА та ФІФА з офіційним листом, в якому просить відреагувати на незаконне включення клубів з українського Криму, ФК “Севастополь” та ФК “Рубін Ялта”, до чемпіонату країни-агресорки Росії.

У зверненні УАФ закликала організації позбавити РФС членства, яке вона зберігає попри виключення збірних і клубів Росії з турнірів під їхньою егідою.

Читайте також:
“Російський чорт”: ультрас “Шахтаря” висловився проти призначення антиукраїнського тренера Гая

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна