“Російський чорт”: ультрас “Шахтаря” висловився проти призначення антиукраїнського тренера Гая

Фанати донецького клубу висловилися проти призначення колишнього футболіста “Шахтаря” Олексій Гая асистентом головного тренера.

Про це пише “24 канал Спорт” 18 липня.

У ЗМІ з’явилася інформація про те, що ексгравець національної команди України працюватиме у штабі Патріка ван Леувена. До цього ексхавбек працював у Чорноморці, але одесити вже попрощались із тренером.

“Шахтар” поки не оголосив про призначення Гая, але вболівальники вже негативно сприймають такий хід. Усе через його неадекватну позицію щодо російсько-української війни.

“Гай — російський чорт”, – так написало фанатське угруповування ультрас донеччан “Кроти”.

Проросійська позиція Гая

“Очевидно, що вболівальники не можуть пробачити Олексію інтерв’ю 2018 року”, – пише видання, оскільки:

  • футболіст відмовився визнати Росію агресором та заявив, що під час виступів у країні-терористці не чув поганих думок про Україну;
  • на його думку, Україна могла б самотужки закінчити війну, натякаючи на поступки територією;
  • під час одного з матчів УПЛ Олексій відмовився вдягати футболку з написом “Слава українській армії”, назвавши акцію провокацією;
  • Гай розкритикував декомунізацію та перейменування міст та інших топонімів задля позбавлення радянського коріння;
  • футболіст заявив, що не хоче бачити в українських містах вулиці, названі на честь Степана Бандери або Романа Шухевича.

Що відомо про Олексія Гая

Народився у Запоріжжі та починав кар’єру у місцевих “Спартаку” та “Металурзі”. Після цього 13 років кар’єри Гай віддав “Шахтарю”. З ним він виграв по шість чемпіонств та Кубків України, а також Кубок УЄФА-2009

Крім цього, хавбек пограв за “Іллічівець”, “Чорноморець”, “Олімпік”, азербайджанську “Габалу” та російську “Кубань”. На рахунку Олексія 29 матчів за збірну України, у яких він забив один гол.

Читайте також:
Донецький “Шахтар” із бійкою здобув 14-й чемпіонський титул

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна