Донецький “Шахтар” із бійкою здобув 14-й чемпіонський титул

Донецький “Шахтар” став чемпіоном України в сезоні 2022-23 за тур до завершення першості.

У передостанньому, 29-му турі “гірники” у Львові впевнено обіграли “Дніпро-1” – 3:0, притому що дніпряни тривалий час лідирували в турнірі.

Голи: Бондаренко, 9; Сікан, 55; Степаненко, 59.

Завершення матчу затьмарилося масовою бійкою футболістів включно із запасними, чотирма червоними картками і розбитим до крові обличчям “гірника” Ракицького (який зрештою став у ворота замість вилученого Трубіна).

До чемпіонства донеччан привів колишній тренер “Дніпра-1” хорват Ігор Йовічевич, який зміг українізувати “Шахтар” у всіх сенсах. Для Йовічевича це перший титул.

“Шахтар” відтак напряму потрапить у груповий турнір Ліги чемпіонів. “Дніпро-1” ще побореться з луганською “Зорею” за друге місце та путівку у кваліфікацію ЛЧ. Київське “Динамо” цього року лише на четвертій позиції.

“Шахтар” наразі має 72 очки, а дніпряни і “Зоря” – по 64, “Динамо” – 56 (і ще зайвий матч).

Для “Шахтаря” це 14-ті золоті медалі ЧУ, в активі “Динамо” лишається 16 тріумфів.

У минулому сезоні, коли український чемпіонат був достроково завершений через повномасштабне вторгнення Росії, перемогу також святкували “гірники”. А перед тим у сезоні 2022/21 золоті медалі УПЛ здобуло київське “Динамо” під керівництвом Мірчі Луческу, який і надалі керує командою.

Читайте також:
Руку не тиснула: Еліна Світоліна виграла перший тенісний турнір після декрету, розбивши у фіналі росіянку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна