Відповідь на наступ ЗСУ біля Бахмута: у Міноборони пояснили, чому рашисти активізувалися на Куп’янському напрямку

Російські окупанти активізувалися на Куп’янському напрямку у відповідь на наступ українських воїнів поблизу Бахмута.

Про це 18 липня заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону, передає АрміяІнформ.

За її словами, таку тактику окупанти використовували і раніше.

“Скажімо, на сході з початку цього року вони намагалися просуватися на чотирьох основних напрямках: Мар’їнському, Авдіївському, Лиманському і Бахмутському. Але ворог регулярно активізовував свої дії й на інших напрямках: Шахтарському, Куп’янському. Це робиться для того, щоб розтягнути наші сили, щоб ми не могли сконцентруватися на тій ділянці, де проводимо наступ. Але ми оперативно реагуємо на зміни в оперативній обстановці”, – сказала заступниця.

Маляр додала, що на півдні ситуація стабільна. Українська війська поступово, але впевнено просуваються вперед.

Як писала “Новинарня“, на Херсонщині українські війська утримують невеликий плацдарм на лівому березі річки Дніпро біля зруйнованого Антонівського мосту. Це є додатковим викликом для російського командування, яке, імовірно, стурбоване вразливістю свого південно-західного флангу.

Наші воїни протягом 17 липня ліквідували приблизно 710 російських окупантів, знищили 4 танки, 17 бойових броньованих машин, 38 артилерійських систем, 4 РСЗВ, 11 БПЛА оперативно-тактичного рівня та 27 автомобілів.

Читайте також:
“Живий щит”. Рашисти вигадали, як ускладнити контрнаступ українських військ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна