“Живий щит”. Рашисти вигадали, як ускладнити контрнаступ українських військ

Країна-агресорка Росія перенаправляє транспорті потоки з Криму через тимчасово окуповані території на півдні України, аби створити “живий щит” із цивільного населення. Таким чином ворог намагається ускладнити бойову роботу ЗСУ.

Про це 18 липня повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

“Тут абсолютно стала тактика, вони завжди ховалися за цивільними і їм абсолютно байдуже, чиї це мирні жителі: чи це українці, чи росіяни. Їм важливо виконати задачу й відзвітувати своєму диктаторові, що все йде за планом”, – сказала вона.

На питання про створення армією РФ “дороги смерті” з цивільного населення після вибухів на Кримському мосту, Гуменюк зазначила, що окупанти роблять це для російських колон.

Та наголосила, що насправді перенаправлення цих транспортних потоків по материковій частині було передбачуване.

“Вони намагатимуться наситити ті регіони, де відчувають безкомпромісне просування Сил оборони. Наситити цивільним населенням, для того, щоб ускладнити нам бойову роботу. Це крок відчаю. Росіяни розуміють, що іншого способу немає, тож знову ховаються за цивільних”, – додала вона.




Як писала “Новинарня“, 18 липня росіяни заявили, що вночі анексований ними Крим атакували майже 30 безпілотників.

Читайте також:
Україна утримує плацдарм на лівому березі Херсонщини, що є додатковим викликом для командування РФ, – розвідка Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна