Коли F-16 з’являться в авіапросторі України – Кулеба відповів

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що згідно з графіком перші F-16 мають літати в українському повітряному просторі до кінця першого кварталу наступного року.

Про це глава української дипломатії сказав у інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Очільник МЗС зауважив, що надання Україні західних винищувачів F-16 пов’язане з дуже складними технічними моментами.

«Тренування мають розпочатися десь у серпні, можливо на початку вересня. Паралельно буде йти підготовка юридичних рішень, необхідних для передачі літаків, і самих літаків. Я думаю, що якщо до кінця першого кварталу наступного року перші F-16 будуть літати в українському повітрі, керовані українськими пілотами, то це буде відповідно до графіку», – зазначив Кулеба.

Він додав, що графік може зсуватися, оскільки є багато нюансів – треба готувати інженерів, техніків, інфраструктуру.

«Але зараз і міністр оборони тут (на саміті НАТО у Вільнюсі – ред.) працює дуже активно. Ми робимо спільно все для того, щоб максимально пришвидшити цей процес», – запевнив міністр.

Читайте також:
11 країн сформували коаліцію для навчання українських пілотів на F-16: підписано меморандум

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна