Україна конфіскувала київські квартири російського дизайнера-пропагандиста Артемія Лебедєва

Вищий антикорупційний суд конфіскував у російського дизайнера та пропагандиста Артємія Лєбєдєва, який перебуває під санкціями, дві квартири у центрі Києва. ВАКС задовольнив позов міністерства юстиції минулого тижня

Про це повідомила директорка Департаменту санкційної політики Мінʼюсту Інна Богатих 10 липня.

“Сьогодні (10 липня) ВАКС задовольнив позов Мінюсту про стягнення активів рашистського блогера і пропагандиста Артємія Лєбєдєва – в дохід держави стягнуто дві квартири в центрі Києва (138 кв.м та 193 кв.м)”, – написала вона.

Як зазначають у ЦПК,  перша квартира записана безпосередньо на Лебедєва, іншу він переписав на свого товариша програміста за декілька місяців до початку повномасштабного вторгнення РФ.

“Рішення ухвалили судді Галабала, Ногачевський та Крикливий”, – додали у відомстві.

У ЦПК також нагадали, що Артемій Лебедєв публічно поширює антиукраїнську пропаганду і відвідує окуповані території. Із січня 2022 року він фігурує у санкційних списках РНБО України.

Крім цього відомо, що у червні Лебедєв незаконно відвідав територію ЗАЕС. Там він відзняв замовний репортаж для кремлівських ресурсів щодо захоплення енергооб’єкта та “розганяв” його у соцмережах. СБУ повідомила йому про підозру у ч. 3 ст. 436−2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Читайте також:
Суд продовжує арештовувати активи Марченко. Цього разу – портова інфраструктура на Одещині

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна