Україна виробила за місяць більше снарядів, ніж раніше за рік, і збільшить виробництво танків та бронетехніки, – Камишін

Україна має намір збільшити виробництво власних танків та бронемашин і стати великим експортером зброї, а мінометних і артилерійських снарядів лише у червні 2023-го виробила більше, ніж за весь попередній рік.

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в інтерв’ю агентству Bloomberg, основні тези з якого в неділю, 9 липня, цитує DW.

“Ми маємо бути амбітними, тому що у нас немає вибору. Наша мета – зробити Україну арсеналом вільного світу”, – зазначив Камишін, наголосивши, що надалі Україна має повернути собі статус великого експортера зброї.

За його словами, вже зараз обсяги виробництва збільшуються, і лише у червні Україна виробила більше мінометних та артилерійських снарядів, ніж за весь 2022 рік. Саме ця зброя Україна є головною силою у війні проти Росії, зауважив міністр.

Як нагадує Bloomberg, Україна засекретила статистику виробництва зброї, тому перевірити цю інформацію неможливо. Агентство також зауважує, що після розпаду СРСР  Україна практично припинила виробництво цих снарядів після розпаду СРСР, тому швидко вичерпала запаси після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Крім того, за словами Камишіна, нині збільшився обсяг виробництва українських протитанкових комплексів “Стугна-П”.

Наступним пріоритетом промисловості є збільшення виробництва танків і бронетехніки.

На думку міністра, цей процес займе від трьох до шести місяців.

Як писала “Новинарня“, у травні міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що Міноборони замовить для Збройних сил українські танки “Оплот”. Розробкою цих танків займалося підприємство “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова”.
У серпні 2021 року на замовлення “Укрспецекспорту” харківський завод імені Малишева виготовив танк у версії “Оплот-2М” – як зразково-показовий екземпляр для демонстрацій на міжнародних виставках та участі у показових випробуваннях для потенційних іноземних замовників.

Читайте також:
“Укроборонпром” остаточно реформували з держконцерну в акціонерне товариство

Укроборонпром освоює виробництво 155-мм снарядів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна