Укроборонпром освоює виробництво 155-мм снарядів

Концерн «Укроборонпром» працює над освоєнням артилерійського 155-мм снаряда.

Про це повідомила речниця концерну Наталія Сад під час брифінгу «Виробництво озброєння та техніки для потреб Сил безпеки та оборони України», передає “Мілітарний”.

«Укроборонпром» вже опанував виробництво 82-мм мінометних мін, артилерійських 122-мм і 152-мм снарядів, а також танкових снарядів 125-мм.

На сьогодні триває освоєння «натівського» калібру – 155-мм.

«Ми працюємо над тим, аби навчитись робити цей боєприпас, адже не секрет, що армія насичується артилерійськими системами саме цього калібру. Тому для нас є перспективою освоїти його виробництво», – зазначила речниця концерну.

Наталія Сад додала, що на сьогодні підприємства концерну спільно з партнерами змогли вийти на позначку декілька десятків тисяч снарядів за місяць різних калібрів.

І з кожним місяцем спроможності концерну «Укроборонпром» з виробництва зростають.

У концерні поки не повідомили, які країни погодилися Україні допомогти з виробництвом цих снарядів.

З освоєнням виробництва 155-мм може допомагати німецький концерн Rheinmetall, з яким «Укроборонпром» поглиблює співпрацю.

Концерн Rheinmetall планує отримати значну частку контрактів від ЄС на виробництво снарядів для України. Нещодавно у Rheinmetall заявили про можливість виробляти для України до 600-700 тисяч снарядів.

Також не виключено, що з цим калібром «Укроборонпрому» допоможуть польські оборонні підприємства, які також виготовляють 155 снаряди.

Читайте також:
Новий пакет допомоги від Литви: Україна отримає боєприпаси калібру 155 мм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна