Командир “Азову” Денис Прокопенко: Ми ще скажемо своє слово в бою. Для того й повернулися

Командир полку “Азов” Денис Прокопенко “Редіс”, який 8 липня разом із чотирма іншими командирами “Азовсталі” повернувся в Україну з Туреччини, заявив, що вони “ще скажуть своє слово в бою”.

Про це він сказав під час пресбрифінгу у Львові, повідомляє “Громадське“.

“Я глибоко впевнений в тому, що армія – це командна робота. І з сьогоднішнього дня ми разом з вами продовжуємо боротьбу. Ми обов’язково своє слово скажемо ще в бою“, – наголосив Прокопенко.

 “Найголовніше на сьогодні — те, що українська армія перехопила стратегічну ініціативу на лінії фронту. З кожним днем ми просуваємося, знищуємо ворога, звільнюємо тимчасово окуповані території.

Я впевнений, що ми зробимо все можливе і неможливе, щоб прискорити цей процес, щоб війна дійшла до свого логічного завершення”, – сказав Прокопенко.

На запитання, чи будуть вони повертатися на фронт, Редіс відповів:

Звісно. Для цього ми повернулися в Україну. Це наша найголовніша мета”.

Контекст

Як писала “Новинарня“, по завершенні візиту в Туреччину 8 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що разом із ним в Україну повертаються командири “Азовсталі” Денис Прокопенко “Редіс”, Святослав Паламар “Калина”, Сергій Волинський “Волина”, Олег Хоменко та Денис Шлега.

За наказом командування у травні 2022 року вони вийшли з “Азовсталі” у полон до росіян. У межах великого обміну полоненими, що відбувся ввечері 21 вересня 2022 року, Україна повернула з російського полону  205 захисників Маріуполя та “Азовсталі”, включно з п’ятьма командирами, яких одразу доправили в Туреччину.

Тоді президент Зеленський розповів: “Україна домовилася з Туреччиною, я говорив з президентом Ердоганом, що п’ятеро наших командирів, які звільняють з полону, перебуватимуть у повній безпеці в комфортних умовах і під особистою протекцією президента Туреччини на час до кінця війни. Але ми забезпечимо їхнім родинам можливість із ними бачитися”.

Коли стало відомо, що після переговорів Зеленського з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом командири оборони “Азовсталі” повертаються в Україну, в Росії цю інформацію сприйняли дуже болісно. Зокрема, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що це “порушення домовленостей як з боку Туреччини, так і з боку Києва”, про яке “ніхто не поставив Росію до відома”.

Читайте також:
У президента пояснили, який саме масовий захід провели увечері у Львові після прильоту з Туреччини

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна