Оголосили місто і дати проведення Євробачення-2024

Європейська мовна спілка та організатори Євробачення у Швеції оголосили дати та місце проведення Євробачення-2024.

68-й Міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2024 відбудеться у місті Мальме, Швеція.

Перший і другий півфінали пройдуть 7 і 9 травня відповідно, а гранд-фінал — 11 травня. Фестиваль прийматиме концертний зал Malmö Arena.

Місто Мальме втретє прийматиме конкурс Євробачення. Вперше і вдруге конкурси у Мальме пройшли в 1992 та 2013 роках.

Примітно, що це вперше конкурс Євробачення п’ять років поспіль не проводиться у столицях держав, які приймають конкурс.

«Ми раді повернутися до цього яскравого та динамічного міста, яке продемонструвало, що має місця та інфраструктуру, які ідеально підходять для проведення найбільшої у світі події живої музики.

Прагнення Мальме до різноманітності, інклюзивності та інновацій ідеально узгоджується з духом змагань. Крім того, його компактні розміри та добре розвинена транспортна інфраструктура означають, що всі, хто бере участь у Конкурсі, включаючи делегації, ЗМІ та вболівальників, зможуть легко орієнтуватися містом.

Його прагнення до сталого розвитку та екологічних ініціатив також ідеально узгоджується з нашими цінностями, що робить його ідеальним містом-господарем для 68-го пісенного конкурсу Євробачення”, — зазначив виконавчий керівник пісенного конкурсу Євробачення Мартін Естердал.

Читайте також:
“Євробачення-2023” виграла Швеція. “Творчі” – шості на тлі бомбардування їхнього Тернополя

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна