Як відпрацювала ТрО в 2022 році: аналітики “Повернись живим” видали нове дослідження

Аналітики благодійного фонду «Повернись живим» у своєму новому дослідженні узагальнили досвід Сил територіальної оборони в 2022 році.

Нове дослідження вже доступне на сайті фонду.

Аналітики нагадали, що Сили ТрО разом з побратимами з інших складових сектору безпеки та оборони вступили у бій з окупантами вже в перші години після початку повномасштабного вторгнення.

“Їх роль на початковому етапі нового витка російсько-української війни складно недооцінити. Наявність Сили територіальної оборони ЗСУ дозволила швидко залучити до війська понад сто тисяч людей, а значну частину гарнізонів таких міст, як Чернігів, Суми, Охтирка, становили саме бійці батальйонів ТрО, що і дозволило втримати їх від захоплення у перші тижні ширококмасштабної агресії РФ”, – наголошують у “ПЖ”.

Підрозділи тероборони брали участь у боях за Київ, Харківському та Херсонському наступі, а також у боях за Бахмут та Авдіївку. На основі кампанії 2022 року вже можна говорити про помилки та успіхи Сил територіальної оборони ЗСУ, а також про шляхи розвитку системи ТрО в Україні.

Читайте також:
Лідерство, стандарти армій НАТО і Kill House: як відбувається підготовка сержантів у Силах тероборони ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна