Швейцарія виділила понад $6 млн на ремонт і реконструкцію близько 30 українських шкіл

Швейцарія виділила 5,5 мільйонів швейцарських франків (6,1 млн доларів) на ремонт і реконструкцію близько 30 шкіл в Україні. Ідеться про навчальні заклади у Чернігівській, Одеській і Полтавській областях, які постраждали від бойових дій.

Про це повідомляється в пресслужбі Федеральної ради Швейцарії в понеділок, 3 липня.

“Російська військова агресія завдала серйозного удару по сфері освіти України. Тисячі шкіл по всій країні були пошкоджені або зруйновані, а багато вчителів втекли із зон війни, порушивши тим самим процес навчання мільйонів учнів”, – ідеться у повідомленні

Фінансування надаватиметься в межах проєкту “Децентралізація для покращення демократичної освіти” (DECIDE).

“Проєкт передбачає встановлення захищених багатоцільових класів для забезпечення безперервного навчання навіть під час повітряної тривоги”, – уточнив голова швейцарського МЗС.

Очікується, що фінансування дозволить створити умови для навчання майже 15 тисяч українських школярів.

“Реконструкція та модернізація шкіл у муніципалітетах, які мають давні партнерські стосунки з SDC, забезпечить учням безпечне та відповідне середовище для очного навчання в класі. Таке навчання сприятиме інтеграції дітей-переселенців та їхніх сімей у приймаючі громади”, — зазначили у швейцарському уряді.

Читайте також:
Чехія виділяє €1,8 млн Україні на допомогу переселенцям і розмінування земель

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна